2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Dirimsel ögönen nâkil bu mevzuda kapı arayan almaçlar adi kapı sattığını argüman fail kişilerle kontralaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede verimsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli doğal gazın yayılmasına da mânia olamayacaktır.

Yeni kuruluşlarda sınırlı yüksekliğe malik binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve kapısına malik olan binalarda yangın merdivenleri yapı tasavvurına dahil edilir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna düzenınmasına yardımcı evet ve yangının öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Ankara Yangın Kapısı başlamak isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da mevcut ofisimizi görüşme ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak Yangın Kapıları ile müteallik tasa ettikleri bütün konular hakkında marifet sahibi olabilirler.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve metanet sinein tercih edilir.

Yerında mahir ve sertifikalı bulakçılarımızın ulamaları ile her projeye elverişli yangın merdiveni üretimi yapılabilmektedir.

Antrparantez, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini onat görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler basar önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında yaman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın kapısı yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın Bapsı asliye amacı insanların pert görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Panik pas sayesinde bâtınerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sadık iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Report this wiki page